Οι γιατροι μας

Μια ικανη ομαδα ειδικών

Δρ. Χρίστος Χρίστου
Διευθυντής / Ειδικός παθολόγος

Ο Δρ. Χρίστος Χρίστου διευθυντής του Ιατρικού Κέντρου “ΕΛΠΙΣ” είναι ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος.

Το 1981 αποφοίτησε από την Ιατρική Ακαδημία της Σόφιας με Άριστα και ακολούθως εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας (Γενικό Νοσοκομείο “Παπαδημητρίου” κ.ά), όπου απέκτησε τις ειδικότητες της Παθολογίας και Διαβητολογίας. Κατά το διάστημα 1986-1989 διετέλεσε επιμελητής Παθολογίας στην Α΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου «Πεντέλη» Αθηνών.

Από το 1990 είναι εγκατεστημένος στην Πάφο, όπου εξασκεί με επιτυχία την ειδικότητά του.

Ασχολείται συστηματικά με τον διαβήτη από το 1985 και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Μελέτη του Διαβήτη, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας και της Εταιρείας Διαβητολογίας Κύπρου, της οποίας διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος. Συμμετείχε ως ομιλητής σε διάφορα συνέδρια για τον διαβήτη, στην Κύπρο και το εξωτερικό. Ενδεικτικά αναφέρεται πως στο πλαίσιο του 16ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Αθήνα, 14-17 Μαρτίου 2018) ανέπτυξε ως ομιλητής το θέμα «Ινσουλινοθεραπεία στον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2».

Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων με θέμα τον διαβήτη τόσο στην πόλη της Πάφου όσο και σε πολλά χωριά της επαρχίας. Επιστημονικά καθώς κι εκλαϊκευτικά άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πληθώρα εφημερίδων και περιοδικών.

Δρ. Όλγα Χρίστου
Ειδικός μικροβιολόγος

Η γιατρός Όλγα Χρίστου γεννήθηκε στην Λεμεσό και αποφοίτησε από το Στ’ Γυμνάσιο Λεμεσού (Αθηναϊδειο).

Το 1981 αποφοίτησε από το Ιατρικό Ινστιτούτο Οδησσού με Άριστα και ακολούθως εργάστηκε στο νοσοκομείο EΛΠΙΣ της Αθήνας, όπου και απέκτησε την ειδικότητα της Βιοπαθολογίας – Μικροβιολογίας.

Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Χρίστο Χρίστου και έχει τρία παιδιά. Το 1990 υπήρξε συνιδρύτρια Ιατρικού Κέντρου «ΕΛΠΙΣ», όπου διευθύνει το μικροβιολογικό εργαστήριο.

Δρ. Στεφανία Χρίστου
Ειδικός γεννικός οικογενιακοσ γιατρός

Η γιατρός Στεφανία Χρίστου αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστήμιου Θράκης (Αλεξανδρούπολη) και έπειτα εργάστηκε για περίοδο δύο ετών σε αγροτικές περιοχές στην Κύπρο και την Ελλάδα. Αφού ειδικεύτηκε ως «Ιατρός Γενικής Ιατρικής» ενσωματώθηκε στην ομάδα ιατρών του Ιατρικού Κέντρου “ΕΛΠΙΣ”.